Ομφαλιος λωρος

Δεν ειναι χυδαίο αν εχουν τετοιες πληροφοριες για τον λωρο και την σημασια του μετα την γεννα να γινονται ολα βιαστικά για να περασει η επομενη και να κερδιζουν ολοενα και περισσοτερα χρηματα; Γιατι φυσικα το να παραμεινεις μια ωρα στο χειρουργειο απαιτει χασιμο απο το επομενο χειρουργειο και προσωπικο απασχολουμενο.Αλλα θα μου πειτε αν καποιος οργανισμος δεν ειναι ενισχυμενος αρρωσταινει πιο συχνα οποτε παλι μπαινει σε λειτουργια ο μηχανισμος υγειας…
Δεν ξερω, βγαλτε τα δικα σας συμπερασματα.
«ΛΟΝΔΙΝΟ. Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κοπή του ομφάλιου λώρου δεν πρέπει να γίνεται αμέσως μετά τον τοκετό, αλλά λίγη ώρα αργότερα, καθώς η μητέρα συνεχίζει να δίνει στο μωρό πολύτιμα βλαστικά κύτταρα. Συνήθως ο ομφάλιος λώρος αποκόπτεται σε διάστημα 30-60 δευτερολέπτων μετά τη γέννηση του μωρού.
Σύμφωνα με ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριδας, ακόμη και μετά τη γέννηση η μητέρα συνεχίζει να τροφοδοτεί με αίμα και βλαστικά κύτταρα το μωρό, οπότε όσο περισσότερο παραμείνει ο λώρος ανέπαφος τόσο περισσότερο ενισχύεται ο οργανισμός του.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του τοκετού ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος συστέλλονται και στέλνουν αίμα στο νεογέννητο.
Ο ομφάλιος λώρος πάλλεται όσο διαρκεί η διαδικασία μεταφοράς του αίματος και μόλις σταματήσει η ροή του αίματος σταματούν και οι παλμοί. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γιατροί θα πρέπει να κόβουν τον λώρο όταν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ώστε το μωρό να έχει λάβει όλες τις διαθέσιμες ποσότητες αίματος και βλαστικών κυττάρων.
Οπως αναφέρουν, η πλήρης απορρόφηση του αίματος από τον πλακούντα θα αποτελέσει ασπίδα απέναντι σε διάφορες ασθένειες, όπως για παράδειγμα η αναιμία, μία από τις πιο κοινές παθήσεις του αίματος η οποία προκαλείται από έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων»

 

 

πηγές:

http://yogamamagr.blogspot.gr

Σχολιάστε