Archive | 3 Ιανουαρίου, 2013

Τα Παιδικα Χωρια SOS ζητουν μητερες επι πληρωμης

Τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης ζητούν μητέρες. Παρακατω σας παραθετω το αρθρο οπως το βρηκα στο ολαfree

«Τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, βλέποντας να αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός κάνει έκκληση για πλήρη απασχόληση ζευγαριών και μαμάδων που θα αφιερωθούν στη φροντίδα και την ανατροφή αυτών των παιδιών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη, τα παιδιά που φιλοξενούνται γενικά στα Χωριά είναι είτε θύματα της οικονομικής κρίσης, είτε ορφανά, είτε εγκαταλελειμμένα ή και κακοποιημένα ακόμη.Η υποψήφια μητέρα πρέπει να διαθέτει εκτός από το μητρικό πρότυπο, να προσπαθεί για την ενσωμάτωση των παιδιών στην οικογένεια όπου θα βιώσουν την αποδοχή, την ασφάλεια και τη συλλογικότητα.

Υποκαθιστώντας τη φυσική μητέρα, αναλαμβάνει την κάλυψη των πρακτικών, παιδαγωγικών και ψυχοσυναισθηματικών αναγκών των παιδιών και διασφαλίζει το ζεστό οικογενειακό κλίμα.

Σημαντικό καθήκον και ευθύνη της Μητέρας των χωριών SOS είναι να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά που της έχουν ανατεθεί, ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους με την άμεση υποστήριξη του Παιδαγωγικού προσωπικού προκειμένου τα παιδιά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της ζωής και να ενσωματωθούν δημιουργικά στην κοινωνία.

Η καταλληλότητά της κρίνεται βάσει συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης όπου εκτιμώνται οι διανοητικές, συναισθηματικές και πρακτικές της ικανότητες μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης και πρακτικής της στον χώρο του Παιδικού Χωριού SOS.

Γι’ αυτό το λόγο λειτουργεί ανά τακτά διαστήματα Σχολή Μητέρων.

Αν αγαπάτε τα παιδιά και θέλετε να ασχοληθείτε με την ανατροφή τους
Είστε μεταξύ 32–45 χρονών
Χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις
Με καλή σωματική και ψυχική υγεία
Απόφοιτη Λυκείου
Με δυνατότητα συνεχούς παρουσίας σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή Αλεξανδρούπολη
Τα χωριά SOS προσφέρουν:

Ικανοποιητικό μισθό, ασφάλιση, άδεια και 8 ρεπό το μήνα.

Διαμονή σε σύγχρονη κατοικία

Συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση

Συνεργασία και πλαισίωση από την Παιδαγωγική Ομάδα του Χωριού

Συναισθηματική ικανοποίηση με την ενασχόληση με παιδιά

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210 8650111 e-mail: soshr@sos-villages.gr»

Φετος θελω να…

Ένας καινούργιος χρονος εκανε την εμφανιση του. Μολις περασε ενας χρονος παρεα με τα μικρα μας διαμαντακια και με πολλες πολλες ομορφες στιγμες μαζι τους. Η καθημερινοτητα σου με το παιδι ειναι σαν να κινειται σε παραλληλο συμπαν με την κοινωνική κατρακυλα που συμβαινει γυρω μας. Προσπαθεις να κρατησεις ομορφες εικονες, να αφησεις απεξω εννοιες και στεναχωριες για να βλεπεις το χαμογελο στα χειλη του και να προστατεψεις την παιδική του αθωοτητα. Ο ρολος των γονιων δυσκολος και παραλληλα τοσο συναρπαστικος. Παμε λοιπον να δουμε με βαση το αρθρο αυτο τι πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας και τι θα θελαμε να αλλαξουμε ισως την καινουργια χρονια!

«Κανείς δεν είναι τέλειος»

Αγκαλιάστε το γεγονός ότι δεν μπορείτε να είστε τέλεια. Μπορείτε να γκρινιάξετε, μπορείτε να χάσετε την υπομονή σας. Μπορείτε ακόμα και να πάτε επίτηδες το ρολόι μία ώρα αργότερα για να πάνε τα παιδιά σας για ύπνο νωρίτερα, ώστε να μπορέσετε να ηρεμήσετε. Δεν είστε κακή μητέρα επειδή δεν φτιάξατε μόνοι σας τα αποκριάτικα κουστούμια ή επειδή αγοράστε κεκάκια από το φούρνο αντί να τα φτιάξετε μόνες σας. Τα παιδιά δεν χρειάζονται από εσάς να είστε τέλειες. Χρειάζονται όρια, αγκαλιές, φιλιά και μια ευτυχισμένη μαμά.

«Θα κάθομαι κάθε μέρα με το παιδί μου και θα παίζουμε»

Τα μωρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά χρειάζονται χρόνο τετ α τετ με τους ενηλίκους της ζωής τους. Μπορεί να μην έχετε χρόνο ή να δυσκολεύεστε να μπείτε στο δικό τους κόσμο αλλά είναι σημαντικό να προσπαθήσετε. Γιατί; Το παιχνίδι είναι ένας τρόπος για να εκφράσει το παιδί σας όλα όσα νιώθει και η παρουσία σας ενισχύει τη συναισθηματική του νοημοσύνη.

«Θα φροντίζω το σώμα μου»

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε κάτι για το σώμα σας και το εαυτό σας; Ακόμα και αν χρειαστεί να πιέσετε τον εαυτό σας, αφιερώστε 30 λεπτά την ημέρα για να ασκηθείτε. Θα βελτιώσει τη διάθεσή σας, θα δείτε θεαματικές αλλαγές στο σώμα σας και θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αν το γυμναστήριο δεν σας ταιριάζει ή σας κάνει να βαριέστε, ακόμα και ένας απλός περίπατος είναι αρκετός. Συνδυάστε την άσκηση με υγιεινή διατροφή αλλά και αρκετές ώρες ύπνου.

«Θα μάθω να ζω μέσα στο χάος»

Η οικογενειακή ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα. Ξαφνικές αρρώστιες, πολύ πλύσιμο και καθάρισμα και δουλειά που δεν τελειώνει ποτέ. Είναι όμως γεμάτη και από τρυφερές στιγμές γεμάτες φιλιά, αγκαλιές και καθημερινά θαύματα. Μην ξεχνάτε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι τα παιδιά σας είναι ένας επαρκής λόγος για να χαμηλώσετε τις προσδοκίες σας και να μάθετε να ζείτε μέσα στο χάος.

«Θα καθιερώσω τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια»

Τις καθημερινές είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια να μαζευτεί και να φάει όλη μαζί. Η Κυριακή όμως αποτελεί την ιδανική μέρα για να κάτσει όλη η οικογένεια στο τραπέζι. Αυτό θα σας επιτρέψει να επικοινωνήσετε με τα μικρά σας, να μάθετε τα νέα τους, να μιλήσετε και να γελάσετε. Άλλωστε, έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που κάθονται συχνά με τους γονείς στους στο τραπέζι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τα πάνε καλά στο σχολείο.

«Θα δώσω μεγαλύτερη έμφαση στο γάμο μου»

Ο γάμος είναι μια σχέση που χρειάζεται «πότισμα» για να παραμείνει ζωντανή. Το μεγάλωμα των παιδιών απορροφά τόσο χρόνο και ενέργεια που πολλές γυναίκες καταλήγουν να βλέπουν το σύντροφό τους λιγότερο από όσο τον έβλεπαν πριν κάνουν οικογένεια. Η λύση; Περπατήστε χέρι χέρι με κάθε ευκαιρία και αφήστε το παιδί σας με τη γιαγιά του για να βγείτε ένα ρομαντικό ραντεβού.

«Θα βρω χρόνο για τις φίλες μου»

Φυσικά και μπορείτε να ζήσετε χωρίς τις φίλες σας! Αλλά γιατί να θέλετε κάτι τέτοιο; Αφιερώστε 15 λεπτά την ημέρα για να μιλήσετε με μία φίλη σας, να της στείλετε ένα μήνυμα ή ένα e-mail με τα νέα σας και κρατήστε την επαφή μαζί τους. Οι φιλίες όχι μόνο σας βοηθούν συναισθηματικά αλλά αποτελούν και έναν τέλειο τρόπο για να απελευθερώσετε το άγχος και το στρες.

«Κάθε στιγμή που περνάω με το αγγελούδι μου είναι μοναδική»

Η μητρότητα δεν σταματά ποτέ, σε αντίθεση με τα παιδικά χρόνια του μικρού σας που κάποια στιγμή θα γίνουν καπνός. Το μωράκι σας ξαφνικά έγινε 3 ετών και προτού καλά καλά το καταλάβετε θα σας ζητάει τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να βγει με τους φίλους σας. Θυμηθείτε ότι η ουσία της μητρότητας βρίσκεται στις μικρές στιγμές, οπότε φροντίστε να τις γιορτάζετε με κάθε ευκαιρία.

 

 

 

αρθρο